sp.a vraagt duidelijkheid over aankoop mondmaskers


Geraardsbergen. Op de gemeenteraad van aanstaande dinsdag agendeert sp.a Geraardsbergen een vraag om meer duidelijkheid te krijgen over een eventuele aankoop van de stad Geraardsbergen van mondmaskers voor de inwoners. Mondmaskers zullen een belangrijke rol spelen wanneer het ‘normale’ leven opnieuw zal opstarten en we onze inwoners ook bij de versoepeling van de maatregelen voldoende willen beschermen .De lokale overheid moet dan ook bekijken welke rol ze hierin kan spelen.

Enkele steden en gemeenten namen reeds een beslissing en bestelden reeds hun herbruikbare mondmaskers voor de gezinnen. Vele steden en gemeenten bestelden bij Think pink herbruikbare maskers. Think pink is in samenwerking met een Belgisch bedrijf begonnen om massaal gepersonaliseerde mondmaskers te maken à 2 euro/stuk. Het grootste deel (80%) van de opbrengst gaat naar Think Pink en naar concrete projecten voor pati ënten en lokale ziekenhuizen. Het betreft wasbare, 100% katoenen mondmaskers in drie lagen; gemaakt volgens de normen opgesteld door specialisten met een europees label. Er zijn 3 verschillende modellen beschikbaar waaronder een model speciaal gemaakt voor kinderen.

Intussen zijn deze mondmaskers reeds in gebruik in Duitsland en Oostenrijk. Ook vele steden en gemeenten in Vlaanderen bestelden reeds hun mondmaskers. sp.a Geraardsbergen is dan ook vragende partij dat de stad hier ook zou in meestappen.