Merelbeke bestelt 10.000 mondmaskers voor inwoners

Het lokaal bestuur Merelbeke bestelt 10.000 stoffen mondmaskers voor zijn inwoners bij Think Pink. Zo wil het zijn inwoners ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

De mondmaskers zullen half mei beschikbaar zijn bij de verschillende apotheken in Merelbeke. De precieze datum hangt af van de levering. Alle Merelbekenaren van 65 jaar of ouder kunnen één gratis mondmasker afhalen. Inwoners die jonger zijn dan 65, maar behoren tot een risicodoelgroep, kunnen een gratis mondmasker afhalen op voorschrift van hun huisarts. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een verzwakt immuunsysteem. Andere inwoners van Merelbeke kunnen de mondmaskers aankopen bij de Merelbeekse apotheken.

Borstkankerorganisatie Think Pink Europe maakt en verdeelt de maskers, samen met 22 organisaties verspreid over Europa. De mondmaskers zijn wasbaar op 60 graden en kunnen 50 keer hergebruikt worden. Ze bestaan uit drie lagen: katoen, een antibacteri ële stof en  micropolyester. Think Pink besteedt 80% van de opbrengst aan concrete projecten met kankerpati ënten en lokale ziekenhuizen.

Met de aankoop van de stoffen mondmaskers wil het lokaal bestuur Merelbeke zijn burgers verder ondersteunen zodat ze over de nodige bescherming kunnen beschikken. Het lokaal bestuur verwacht dat de mondmaskers half mei bij de apotheken zullen liggen. De precieze datum wordt later meegedeeld via www.merelbeke.be en via de Facebook- en Twitterpagina van Merelbeke.

Deze aanpak is het resultaat van structureel overleg dat het lokaal bestuur sinds het begin van de coronapandemie heeft met de FOD Volksgezondheid en met de Merelbeekse huisartsen en apotheken. De inbreng van deze medische disciplines is immers van uiterst belang bij dergelijke beleidskeuzes.