Nieuwe initiatieven lokaal bestuur Herzele ter ondersteuning van lokale ondernemers

Het lokaal bestuur van Herzele heeft verschillende initiatieven op poten gezet en werkt nog verder uit om de lokale ondernemers te steunen.

Schepen Heidi Knop licht toe: “Enerzijds is er  de ‘Hart voor Handelaars Bon’  om getroffen handelaars een financieel hart onder de riem steken. Het gaat om een waardebon die gebruikt kan worden bij een specifieke Herzeelse horecazaak, winkel, … van zodra die opnieuw de deuren mag openen. De bon kost 50 euro, maar heeft een waarde van 55 euro. Dat komt omdat het lokaal bestuur van Herzele 5 euro bijlegt op elke aangekochte bon. Het totaalbedrag van 55 euro wordt, meteen na aankoop van de bon, op het rekeningnummer van de lokale ondernemer gestort. Inwoners kunnen zo’n bon kopen via de webshop of telefonisch via  053 60 70 84. Na de betaling sturen we de bon of bonnen op. Alle info opwww.herzele.be/hart-voor-handelaars. Handelaars die graag wensen deel te nemen aan de actie, kunnen hun handelszaak registeren op deze webpagina.

Daarnaast werken we volop aan de website www.herzele.be/ikkoopinHerzele. Daar vinden inwoners informatie over de bon, maar willen we ook eenoverzicht aanbieden van horecazaken en detailhandel die tijdens de coronacrisis online shoppen met bezorgservice/afhaal en/of verkoop van voeding met een afhaalservice of thuislevering aanbieden.  Op dit moment vragen we aan al die ondernemers om zich te registeren.

Binnenkort lanceren we ook een  bannercampagne in het straatbeeld van Herzele  om inwoners op te roepen lokaal te kopen. En in tussentijd  onderzoeken we de mogelijkheid om een webshop op te zetten: een platform voor handelaars uit Herzele, voor klanten uit Herzele (of de nabije buurt). Herzeelse handelaars kunnen via deze weg dan online (enkele van hun) producten aanbieden.

Via de fb-pagina WOH (werkgroep ondernemend Herzele) en via de bedrijvengids worden de handelaars ingelicht over wijzigingen, steunmaatregelen, acties..”

Een dikke merci en een warm hart voor deze mooie initiatieven!