© Lieven Demoor

UFO-meldingen vanuit Zottegem

Ook vanuit Zottegem waren er de voorbije dagen heel wat meldingen van UFO’s. We laten expert Frederick Delaere van het Belgische UFO-meldpunt hierover aan het woord.

“Het Belgische UFO-meldpunt ontving alweer 70 nieuwe UFO-meldingen. Met momenteel 241 waarnemingen op de teller komen we stilaan in de buurt van de 270 meldingen die voor het volledige jaar 2019 binnenkwamen. Het gros van de meldingen werd veroorzaakt door Starlink satellieten van SpaceX. Het gaat hierbij om 60 satellieten die op 18 maart ’20 in een baan rond de aarde werden gebracht. Vooral op 18 en 19 april zagen we een piekmoment. Ook de komende dagen zullen deze satellieten bij helder weer te zien zijn. Om iedereen die nog steeds verrast wordt door dit spektakel de moeite van het melden te besparen werd er ondertussen een informatieve pagina over deze Starlink satellieten aan onze website toegevoegd: https://www.ufomeldpunt.be/verklaringen/starlink.html. We vragen waarnemers dan ook om eerst even een kijkje op deze pagina te nemen alvorens het meldingsformulier in te vullen. Indien het om deze satellieten gaat is het zinloos om hun waarneming te melden.”