© Michael Vidts

HandyHome Zottegem tegen de vlakte

Vandaag werd gestart met de afbraakwerken van de vestiging van doe-het-zelfketen HandyHome langs De Buke in Zottegem.

Het zal plaats maken voor een nieuwbouw van warenhuisketen Lidl.  Terwijl de handelsoppervlakte van de huidige Lidl-winkel die al sinds 2006 bestaat, 743 m ² bedraagt, zal het nieuwe warenhuis  aanzienlijk groter worden en een netto handelsoppervlakte van 1.330 m ² hebben: 930 m ² voor verkoop van voedingsproducten, 160 m ² voor artikelen persoonsuitrusting en 240 m ² voor andere goederen. Op het dak zullen er zonnepanelen geplaatst worden. De loskade en het toeleveringssas zijn aan de achterkant van het gebouw voorzien. Wat verder nog de omgevingsaanleg betreft, komen er op het terrein ook twee elektriciteitscabines, twee (verlichte) reclametotems en een geluidsscherm. Op de parking (74 % verharding en 26 % groenvoorziening) zullen er 134 parkeerplaatsen  zijn. Daarvan zullen er negen voorbehouden zijn voor personen met een handicap en drie uitgerust zijn met een laadpaal voor elektrische wagens. De rijbanen zullen aangelegd worden in asfalt, de parkeerplaatsen in roze betonklinkers met  aflijning  in antracietgrijze betonklinkers. De fietsers zullen kunnen beschikken over een  overdekte fietsenstalling voor 30 tweewielers  waarvan vier met een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De nieuwe Lidl-vestiging zal, zoals de verkeersregeling die ook nu aan  HandyHome van toepassing was, bereikbaar blijven vanuit de Leeuwerikstraat (via de ventweg naast de Buke).