Ik ben normaal.*

En neem daar genoegen mee.

© Michael Vidts

HandyHome Zottegem tegen de vlakte

Vandaag werd gestart met de afbraakwerken van de vestiging van doe-het-zelfketen HandyHome langs De Buke in Zottegem.

Het zal plaats maken voor een nieuwbouw van warenhuisketen Lidl. Terwijl de handelsoppervlakte van de huidige Lidl-winkel die al sinds 2006 bestaat, 743 m² bedraagt, zal het nieuwe warenhuis aanzienlijk groter worden en een netto handelsoppervlakte van 1.330 m² hebben: 930 m² voor verkoop van voedingsproducten, 160 m² voor artikelen persoonsuitrusting en 240 m² voor andere goederen. Op het dak zullen er zonnepanelen geplaatst worden. De loskade en het toeleveringssas zijn aan de achterkant van het gebouw voorzien. Wat verder nog de omgevingsaanleg betreft, komen er op het terrein ook twee elektriciteitscabines, twee (verlichte) reclametotems en een geluidsscherm. Op de parking (74 % verharding en 26 % groenvoorziening) zullen er 134 parkeerplaatsen zijn. Daarvan zullen er negen voorbehouden zijn voor personen met een handicap en drie uitgerust zijn met een laadpaal voor elektrische wagens. De rijbanen zullen aangelegd worden in asfalt, de parkeerplaatsen in roze betonklinkers met aflijning in antracietgrijze betonklinkers. De fietsers zullen kunnen beschikken over een overdekte fietsenstalling voor 30 tweewielers waarvan vier met een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De nieuwe Lidl-vestiging zal, zoals de verkeersregeling die ook nu aan HandyHome van toepassing was, bereikbaar blijven vanuit de Leeuwerikstraat (via de ventweg naast de Buke).

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X