Iedereen gaat zijn mondmasker wel krijgen in België

Vanaf vandaag verspreiding van één mondmasker per persoon in Brakel

Vanaf vandaag worden er mondmaskers verspreid in Brakel. Elke inwoner krijgt één wegwerpmasker en de gemeente heeft er 15000 aangekocht zegt burgemeester Stefaan Devleeschouwer.
De gemeente Brakel gaat ook deelnemen aan een groepsaankoop via de provincie Oost-Vlaanderen. Men doet tevens een oproep aan naaisters voor het vervaardigen van maskers.
Federaal is er ook het een en ander aan het bewegen en gaat men ook mondmaskers uitdelen met een filter. Lieven Scheire (38) zet zijn schouders onder ‘#NationaleNaaiActie’, een burgerinitiatief om je eigen mondmasker te maken.
Het wordt stilaan een echte mondmaskers-saga.
België vernietigde vorig jaar zes miljoen mondmaskers. Verscheidene virologen en minister De Block lieten meermaals verstaan dat mondmaskers zinloos zijn. Het WHO is er blijkbaar nog steeds geen voorstander van.
Nu er een exitstrategie is uitgewerkt om uit de corona-lockdown te geraken gaan mondmaskers nu ineens wel nut hebben op het openbaar vervoer, de werkvloer, het onderwijs en op drukke plaatsen. Alleen zijn heel wat politici laat in gang geschoten. De versnippering lijkt compleet nu heel wat verschillende niveaus van de gemeenten tot de Federale Staat mondmaskers gaan aanschaffen. Ondertussen kan men stellen dat heel wat ‘wijze burgers’ preventief al dagen en soms weken een mondmasker dragen en daar op zoek naar gingen in de handel of apotheek. De meeste werkgevers waar de boel draait hebben eveneens al heel wat maskers verdeeld onder hun personeel. Het lijkt stilaan vijgen na Pasen maar er is één wijsheid dat iedereen nu toch aan een masker gaat geraken.Maar als je er  geen moest hebben of krijgen dan  is er nog altijd een sjaal of bandana om op terug te vallen want die werden eveneens goedgekeurd als alternatief. Van duidelijkheid gesproken zeg!!!!!!

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X