‘Warm Oosterzele’: wie helpt mee mondmaskers maken?

De nationale veiligheidsraad raadt aan een mondmasker te dragen wanneer er geen veilige afstand gehouden kan worden. Gemeente Oosterzele richtte een werkgroep op die het zelf maken van stoffen, herbruikbare mondmaskers coördineert. De professionele mondmaskers blijven op die manier ook voorbehouden aan de zorgwerkers. De werkgroep bestaat o.a. uit inwoners Maïke Mertens, Dieter Lumen en Evelien Roelekens.

Gemeente stelt materiaal gratis ter beschikking

Bij de keuze voor patroon en stof deed de werkgroep een beroep op medische expertise.

Omdat vele handen licht werk maken, zoekt de werkgroep nog hulp bij:

  • Het verknippen van de materialen om de pakketjes te maken: dinsdag 5 mei in GC De Kluize. Breng hiervoor eigen materiaal zoals stofschaar, lat, krijt e.a. mee
  • Het maken van de mondmaskers: materiaal af te halen vanaf donderdag 7 mei

Vrijwilligers kunnen zich melden via info@oosterzele.be of 09  363 83 30.

Het is ook mogelijk om te naaien in de lokalen van GC De Kluize (social distancing kan hier gegarandeerd worden); maak een afspraak via 09  363 83 30.   Let wel: er zijn geen naaimachines aanwezig dus breng je eigen naaimachine mee. Gemeente Oosterzele en zijn inwoners zijn alle helpende handen alvast heel dankbaar!

Gemeente Oosterzele plaatste ook een bestelling van 10  000 mondmaskers voor zijn inwoners vanaf 12 jaar; in afwachting daarvan doen we deze oproep om maskers te maken.

Blijf de hygi ënemaatregelen toepassen

Het dragen van een mondmasker is een aanvulling op de bestaande maatregelen, die nog steeds nauwkeurig moeten opgevolgd worden.

Orville Cottenie — schepen voor Burgerzaken

Orville.cottenie@oosterzele.be