Gratis mondmaskers voor alle Merelbekenaars vanaf 12 jaar

De Nationale Veiligheidsraad heeft op vrijdag 24 april verdere maatregelen aangekondigd. Over de mondmaskers is nu duidelijkheid: vanaf 4 mei is het verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en vanaf 15 mei op school. Het lokaal bestuur Merelbeke heeft dan ook besloten dat alle inwoners vanaf 12 jaar een gratis mondmasker kunnen afhalen bij de lokale apotheken.

Merelbeke wil zijn inwoners maximaal ondersteunen. Daarom doet het lokaal bestuur een bijkomende bestelling van 10.000 stoffen mondmaskers bij Mistral Home. Het lokaal bestuur Merelbeke had voordien al 10.000 mondmaskers besteld bij Think Pink.

Het zal een tijdje duren voor de mondmaskers geleverd en verspreid kunnen worden. Er is immers veel vraag naar stoffen mondmaskers. De precieze datum waarop de mondmaskers beschikbaar zullen zijn en de manier waarop de verdeling door de apotheken zal gebeuren, worden later meegedeeld via de website en via de Facebook- en Twitterpagina’s van het lokaal bestuur Merelbeke.

Heb je nog geen mondmasker? Bedek je neus en mond dan met een sjaal of een zakdoek. Je kunt ook zelf een mondmasker maken volgens het patroon op www.maakjemondmasker.be. Dat patroon is goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid.

Het lokaal bestuur bedankt bovendien de Merelbeekse huisartsen en apotheken voor hun medewerking, infoverstrekking bij afgifte van het mondmasker en deskundige begeleiding van het lokaal bestuur met oog op de bedeling.

Meer info     Peter Dendooven

afdeling Persoonszaken peter.dendooven@merelbeke.be