Opperbruiser Christ Meuleman: ‘Met pijn in het hart, Bruisend Balegem 2020 gaat niet door wegens overmacht’

Tiende editie verhuist naar 2021

‘Zaterdag 15 augustus 2020 stond al lang aangestipt in onze agenda. We keken vol goesting en ambitie uit naar een nieuwe feesteditie van Bruisend Balegem. Voor de tiende keer zou Balegem gonzen van feestgedruis, pittige muziek, lachende gezichten. Maar het mocht niet zijn….overmacht !’, jammeren opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

bruisend Balegem

‘De code Covid-19 zet ons land op slot. Jammer maar logisch. Ook bij Bruisend Balegem rezen de twijfels. Lukt het of lukt het niet? Het strafste dorpsfeest van het zuiden van Oost-Vlaanderen is de facto een “massa-evenement”. Op basis van de beslissingen van de Veiligheidsraad op vrijdag 24 april en het advies van het Politiecollege, kon het College van Burgemeester en schepenen van Oosterzele niet anders dan Bruisend Balegem als massa-evenement te verbieden. Wegens overmacht moeten wij deze tiende editie van Bruisend Balegem afgelasten. Een nieuwe datum werd reeds geprikt: 15 augustus 2021, bij leven en welzijn en in een virusvrije wereld…..’, vervolgt Christ Meuleman.

Op naar Bruisend Balegem 2021. De voorbereidingen voor deze editie van het tweejaarlijkse evenement kwamen in de finale fase. De bands lagen vast, de sponsors hadden ‘ja’ gezegd, de standhouders waren enthousiast, het comit é stond op scherp. Het vele werk dat reeds is gebeurd mag geen verloren werk zijn. Nu is het kwestie van de verschillende aspecten van de organisatie te projecteren naar volgend jaar. Daar maken we nu werk van.

OP TOER IN BRUISEND BALEGEM

De afgelasting betekent niet dat Balegem nu doods is. Binnen de krijtlijnen van de Covid-maatregelen is het mooi om zien dat vele dorpelingen de schoonheid van de omgeving herontdekken. Op de fiets en te voet. In 2012, bij de zesde Bruisend Balegem realiseerde het comit é toen een opvallend toeristisch project ‘OP TOER IN BRUISEND BALEGEM’.

De mooiste en meest betekenisvolle locaties van Balegem kregen een fraai info-bord toegewezen. Zo staan er zeventien, in de dorpskern maar ook te velde. Ze staan er nog steeds en krijgen een tweede leven. Verbind je ze met elkaar dan krijg je een leerrijk verhaal van zo’n 17 km lang om en rond het dorp. Dankzij Bruisend Balegem is de bijhorende folder met het parcours tijdens het voorbije weekend in alle bussen van Balegem gepost. Dit als cadeautje ter gelegenheid van 900 jaar Balegem. In samenwerking met de gemeentelijke werkgroep “900 jaar Balegem” (toeristische dienst) volgen nog een paar activiteiten.

FEESTEDITIE MET EEN EIGEN BIER

Lekker, lekker, lekker … dat Bruiserken. Voor de tiende editie heeft Bruisend Balegem een eigen bier op de markt gebracht. Het Bruiserken. In twee varianten: blond en amber. De biertjes zijn al gebrouwen en ze zitten op fles. Dus zijn ze nu al te koop, als steun voor Bruisend Balegem. Ze worden verpakt in een mooie geschenkendoos, per vier en per pakket betaal je € 10 euro. En aan huis geleverd, veilig en wel. We hopen je binnenkort nog verder te kunnen informeren over de nieuwe plannen van Bruisend Balegem 2021. Het zal even wennen zijn maar we gaan er voor’, besluit Christ Meuleman.     Reporter 17