Uitslaande brand vernietigt wietplantage in Aaigem

Deze zaterdagnamiddag woedde een hevige brand in de Ratmolenstraat in Aaigem. Een grote wietplantage ging er in de vlammen op. De bewoner werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Toen deze namiddag de stroom uitviel in de Ratmolenstraat te Aaigem gingen verschillende buren kijken wat er aan de hand was.

Al gauw merkten ze een hevige rook op uit een magazijn. De buren kregen geen gehoor bij de bewoner van het huis en belden zelf de brandweer op. Op dat moment sloegen de vlammen plots door het dak.

De bewoner trachtte zelf de brand te blussen en liep daarbij verwondingen op waarvoor hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Brandweerploegen uit Aalst, Herzele en Lede kwamen ter plaatse om de brand te blussen en de Ratmolenstraat werd afgesloten voor alle verkeer.

Bij het ontmantelen van houtpanelen in de loods in de zoektocht naar de oorsprong van de brandhaard ontdekten de brandweermannen een aanzienlijke wietplantage.

De bewoner van het huis, van Nederlandse origine, woonde nog niet zo lang in de woning die hij huurde. Mogelijks is de brand ontstaan toen de man probeerde de elekticiteit af te koppelen voor de meter.

Op dit ogenblik is de situatie onder controle.

Rechercheurs van de gerechtelijke politie zijn ter plekke voor verder onderzoek naar de wietplantage.