©Google Streetview

Nieuwe verwarmingsketels voor Zottegemse ‘muziekschool’

In de kelder van de Zottegemse Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (in de volksmond: de muziekschool) aan de Firmin Bogaertstraat bevinden zich momenteel twee verwarmingsketels op aardgas. Beide toestellen dateren van het bouwjaar 1995 en doen dus al 25 jaar dienst maar met een zeer hoog verbruik dat alsmaar toeneemt. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om die twee oude stookketels te vervangen door energiezuinige(r) condensatieketels op aardgas.

Samen met de installatie van deze nieuwe verwarmingsketels moeten ook de nodige aanpassingen uitgevoerd worden aan het rookkanaal wegens momenteel veel hinder van condensatie in de schouw. De nieuwe condensatieketels zouden zorgen voor een besparing van 30 % op de energiefactuur. Met het oog op het toewijzen van de opdracht voor het plaatsen ervan heeft het stadsbestuur een zevental lokale installateurs laten aanschrijven voor een prijsofferte. De kostprijs wordt geraamd op zo’n 20.000 euro.