Kerselare meimaand 2020 “anders” dan anders

KERSELARE MEIMAAND 2020 “ANDERS” dan ANDERS

Meimaand, Mariamaand, vanaf vrijdag 1 mei was u welkom in het bedevaartsoord Kerselare, ongetwijfeld een plaats van troost en hoop in deze benarde tijd.
Door de richtlijnen van de overheid kunnen er nu geen vieringen of bedevaarten plaatsvinden.
Vertrouw uw intenties en gebed toe aan Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare, Maria kan ons sterken en bemoedigen.
U kunt als individuele bezoeker iedere dag in de Kerselarekapel terecht van 8.00 tot 18.00 u. voor een persoonlijk gebed of om een kaars te branden. Volg hierbij de richtlijnen rond de gezondheidsmaatregelen die aan de inkom hangen.
Om de veiligheid van de bedevaarders te garanderen zijn er in de kapel maar 15 zitplaatsen gecre ëerd, allemaal op veilige afstand van elkaar en in de kaarsenkapel is er éénrichtingsverkeer aangeduid zodat de bedevaarders de “social distincing” kunnen bewaren.
In deze bizarre tijd raadt men de “lange ommegang” aan als inspirerende wandeling van iets meer dan 4 km. De lange ommegang met haar 15 arduinen kapelletjes over de mysteries van de rozenkrans voert je langs unieke wandelwegen met eindeloze vergezichten.
Een aanrader om eens uit uw kot te komen en dit parcours te wandelen of te fietsen. Even te bidden, te bezinnen, stil te staan bij de 15 haltes onderweg.
Wie niet zo ver meer kan stappen is er de “kleine ommegang”.
De kleine ommegang voert de bedevaarders door het domein rond de kapel, zeven bas-reliêfs in kunstrotsen stellen de zeven wee ën van de H. Maagd voor.
De kleine of lange ommegang via je pc. Als je niet in het bedevaartsoord geraakt, kan je via je scherm ook de kleine ommegang of de lange ommegang meevolgen, zo kan men ook van thuis uit virtueel biddend één van de ommegangen doen.
Je kan deze virtuele ommegangen terugvinden op de website
www. kerselare.be
Wij wensen al de trouwe bezoekers van het bedevaartsoord een hoopvolle bedevaart toe!