Werken renovatie gevel ‘oud stadhuis’ Zottegem gestart

Het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat de werken aan de gevel van het oude stadhuis op de Markt gestart zijn.

“Het gebouw, dat dateert uit 1862, heeft in de loop der eeuwen al heel wat ondergaan en was dringend aan renovatie toe. De eerste fase van die renovatie, het aanpakken van de buitengevel, is vandaag gestart”, aldus schepen van Patrimonium Evelien De Both en Openbare Werken Evert De Smet (N-VA) “We zijn blij dat we de eerste werken aan het oud stadhuis kunnen starten. Het gebouw blijft toch immers een eye-catcher op onze Markt maar is aan een grondige renovatie toe. Daar maken we nu werk van: vanaf vandaag wordt de gevel herbepleisterd en herschilderd. De werken worden uitgevoerd door een Zottegemse aannemer en zullen ongeveer 40 werkdagen in beslag nemen. De kleur blijft ongewijzigd. In een volgende fase zullen ook de goten hersteld en geschilderd worden.”