©Ilva

Ilva waarschuwt: zakken naast textielcontainer plaatsen = sluikstorten

Ilva – het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu Land van Aalst – vraagt met aandrang om geen zakken met kledij of afval naast de textielcontainers te plaatsen.

“De afgelopen weken hebben veel mensen kasten, zolders en kelders opgeruimd. Daarbij zijn heel wat spullen voor De Kringwinkel klaargezet. Ook kleren en ander textiel wil men een tweede leven bieden. De aanvoer naar de textielcontainers is echter zo massaal, dat die heel snel vol zitten. Dit leidt helaas tot sluikstorten naast de containers”, zegt de PR-verantwoordelijke van Ilva Tina Verraes. “We vragen daarom dat textiel nog even wordt bijgehouden. Is de textielcontainer vol, dan mogen er geen zakken naast gezet worden, want dat is sluikstorten en dus zeker niet toegelaten. Ander afval hoort sowieso niet thuis in textielcontainers. Binnenkort kunnen herbruikbare goederen weer afgegeven worden in De Kringwinkels zelf. Vanaf wanneer dit zal kunnen, vind je terug op  www.dekringwinkel.be.”