Iedereen virusvrij in WZC De Bron Zottegem

Eind vorige week werden alle bewoners van het woonzorgcentrum en alle medewerkers van het woonzorgcentrum, dagverzorgingscentrum, assistentiewoningen en zorghotel van vzw De Bron Zottegem getest op COVID-19. Drie dagen later konden zij ieder persoonlijk ervan op de hoogte gebracht worden dat alle testresultaten negatief zijn.

Enerzijds is dit het gevolg van de doorgedreven toepassing van de hygi ënemaatregelen door de medewerkers en van de grote inspanningen die zij leveren om aan de bewoners de beste zorgen te geven in de meest veilige omstandigheden, maar anderzijds doen deze positieve resultaten ook beseffen dat het in de komende periode even belangrijk blijft om alle maatregelen verder goed op te volgen. Daarom is er dan ook geen sprake van versoepeling en blijven in het woonzorgcentrum de geldende richtlijnen verder van toepassing. Voor het plannen van een algemeen testmoment voor de inwoners van de assistentiewoningen wordt nog gewacht op communicatie hieromtrent vanuit het Agentschap Zorg & Gezondheid. Er wordt wel individueel getest als er daartoe aanleiding is.