CC de Steenoven start nieuw cultureel seizoen met respect voor social distancing

Elk jaar opnieuw gaat CC de Steenoven op zoek naar pareltjes van voorstellingen en probeert het cultureel centrum een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. Ook dit jaar is dat niet anders, maar het coronavirus dwingt het CC tot een bijzondere start van het seizoen.

Wat iemands voorliefdes ook zijn, we hopen dat we met ons aanbod iedereen blij maken”, zegt Heidi Knop, schepen van Cultuur. “Verkiest u muziek, dan bieden we u mooie avonden met Mama’s Jasje, Jef Neve, Sabien Tiels, De Mens en, zeker niet te missen, Soulsister. Houdt u meer van theater, dan kan u smullen van de schitterende vertolkingen in stukken als Locke van Compagnie Cecilia, Wachten op Godot van Olympique Dramatique en U bent mijn moeder met niemand minder dan Sien Eggers. Gaat u meer voor de lach en de traan, dan bent u aan het juiste adres met de heerlijke humor van kleppers als Han Solo, Pieter Verelst, Erhan Demirci en Bert Gabri ëls.”

Het volledige programma staat op de website www.steenoven.herzele.be.

Start ticketverkoop op 14 mei

“De ticketverkoop voor het cultureel seizoen 2020-2021 start op donderdag 14 mei 2020 om 11.00 uur via onze website”, vertelt programmaverantwoordelijke Ludwig Fonck. “Bestel en betaal je jouw tickets tijdens de Ticketweken, van donderdag 14 mei 2020 om 11.00 uur tot en met maandag 1 juni 2020 om 12.00 uur, dan krijg je € 1 korting per ticket. Tijdens de Ticketweken kan je ook telefonisch tickets bestellen via 053 60 60 90.”

 Nieuw: win een etentje

“Om jouw uitstap naar CC de Steenoven nog specialer te maken, schenken we bij bijna elke voorstelling een waardebon van 50 euro weg”, gaat schepen Heidi Knop verder. “Deze waardebon kan je inruilen voor een etentje bij één van de deelnemende restaurants in Herzele. Na de voorstelling komt de winnaar backstage, met max. 2 personen, zijn prijs in ontvangst nemen. Een glaasje cava en een Meet & Greet met de artiest(en) krijg je er bovenop.”

 Start seizoen met respect voor social distancing

Het zijn onzekere tijden. Ook voor de culturele sector gooit het coronavirus roet in het eten. Daarom start CC de Steenoven het seizoen met respect voor social distancing. Schepen Heidi Knop: “Voor sommige voorstellingen in de periode van september tot en met december werken we met een speciale opstelling. We garanderen een afstand van 1,5 meter tussen de verschillende personen of groepen die naar de voorstelling komen. Hierdoor zijn er natuurlijk veel minder plaatsen beschikbaar, zo’n 100 per voorstelling. Het is mogelijk om zitplaatsen voor 1, 2, 3, 4 of 5 personen naast elkaar te kopen.” Ludwig Fonck: “Zodra de coronamaatregelen eventueel versoepeld worden, switchen we opnieuw naar de normale opstelling en brengen we de geblokkeerde zitjes ook in verkoop.”