Lokale handelaars steunen met ‘Hart voor Zottegem’-bonnen

Door de coronacrisis gaan ook de Zottegemse handels- en horecazaken momenteel door een bijzonder moeilijke periode. De deuren van veel winkels moesten wekenlang dicht blijven en voor de horecazaken zal de verplichte sluiting nog langer duren. Daarom wordt zowel in de papieren Corona-Infoflits die onlangs in alle Zottegemse brievenbussen viel, als via de digitale Nieuwsbrief die de stad verspreidt, een oproep gedaan om de plaatselijke middenstand te steunen door zo veel mogelijk lokaal te blijven winkelen en gebruik te maken van de take-away en delivery services die door horecazaken aangeboden worden.

Met het oog hierop lanceerde de stad overigens de webpagina www.zottegem.be/corona met een overzicht van alle handelszaken waar men daarvoor terechtkan. Andere steunmaatregelen die het stadsbestuur reeds nam, zijn het tijdelijk opschorten van het betalend parkeren en het afschaffen van de terrasbelasting 2020 voor de horeca-uitbaters. Naar wij vernamen, is daarnaast binnen het stadsbestuur het plan opgevat, ook met de bedoeling om in deze coronatijden en in de nasleep ervan het lokaal blijven winkelen aan te moedigen en de plaatselijke handelaars een hart onder de riem te steken, om nu ook een ‘Hart voor Zottegem’-actie op te starten. Dit initiatief komt er op neer dat men waardebonnen ten bedrage van 50 euro zal kunnen aankopen en dat de stad bij iedere bon 5 euro toelegt. Met zo’n ‘Hart voor Zottegem’-bon zal men dan dus bij lokale handelaars kunnen gaan winkelen voor een bedrag van 55 euro. Binnen het stadsbestuur wordt momenteel nog de laatste hand gelegd aan een reglement rond deze actie, dat dan ook nog aan de gemeenteraad moet voorgelegd worden. Meer info volgt dus later.