Vlaamse subsidies voor B&B Hakuna Matata en De Gavers om vakantie in eigen land te stimuleren

Vlaams minister voor toerisme Zuhal Demir stimuleert de toeristische sector in eigen land


Geraardsbergen. Vlaams minister van Toerisme voorziet via Toerisme Vlaanderen 10 466 euro subsidies voor “B&B Hakuna Matata” en 28 250 euro voor “Provinciaal Domein De Gavers”.  “Als onze toeristische ondernemers zelfs in deze moeilijke tijden blijven investeren in hun logies geven we graag een stevige duw in de rug. Zo versterken we het logiesaanbod in Geraardsbergen en bereiden we ons voor op de herstart van de toeristische sector in eigen land”, zegt minister Zuhal Demir.

Ook in deze financieel onzekere tijden blijven vele uitbaters van logies investeren in hun verblijf. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir wil Vlaanderen klaarstomen voor een vakantie in eigen land en geeft “B&B Hakuna Matata” en “Provinciaal Domein De Gavers” in Geraardsbergen daarom subsidies om hun verblijf een upgrade te geven. Op die manier kunnen de uitbaters van “B&B Hakuna Matata” met de 10 466 euro de ze ontvangen, zorgspecifieke investeringen doen en kan “Provinciaal Domein De Gavers” voor 28 250 euro werk maken van kind- en familievriendelijke investeringen.

Sarah-Amilia Derijst en Ilse Roggeman, gemeenteraadsleden van N-VA Geraardsbergen, zijn zeer tevreden met de steun vanuit Vlaanderen. “Gezien de gevolgen van de coronacrisis zal de Vlaming zijn of haar vakantie massaal doorbrengen in eigen land. Dat biedt een enorme opportuniteit voor onze stad om de vele troeven waarover we beschikken in de kijker te zetten. Met de steun voor “B&B Hakuna Matata”   en “Provinciaal Domein De Gavers”  verzekeren we toeristen van een aangenaam verblijf in ons mooie Geraardsbergen”, meent fractieleidster Ilse Roggeman.