Stadsbestuur lanceert ‘Hart voor Zottegem’-bon: uit het reglement

In een vorig NUUSbericht (zie link) kon u reeds lezen dat wij hadden vernomen dat binnen het stadsbestuur, met als bedoeling de plaatselijke handelaars in deze moeilijke coronatijden een hart onder de riem te steken en ook in de nasleep ervan bij de consumenten het lokaal winkelen aan te moedigen, het plan was opgevat om een ‘Hart voor Zottegem’-steunactie op te starten. Alhoewel het toen nog wachten was op meer bijzonderheden en het volledige reglement, konden wij in onze vorige berichtgeving hieromtrent wel al meegeven dat dit initiatief er zou op neerkomen dat men waardebonnen ten bedrage van 50 euro zou kunnen aankopen en dat de stad bij iedere bon 5 euro zou toeleggen, zodat men dan met zo’n bon bij lokale handelaars zou kunnen gaan winkelen voor een bedrag van 55 euro. Deze informatie blijkt nu correct want intussen heeft het stadsbestuur het reglement rond deze actie helemaal op papier gezet.

UIT HET REGLEMENT

Hieronder lichten wij voor u de belangrijkste bepalingen uit het reglement:

– Via de website van de stad www.zottegem.be/hartvoorzottegem kunnen consumenten een ‘Hart voor Zottegem’-bon ter waarde van 50 euro aankopen vanaf 15 mei. Bij elke bon legt de stad 5 euro toe zodat de bon dus een waarde van 55 euro krijgt. De bonnen blijven geldig tot en met 28 februari 2021.

– Iedere klant kan maximaal vijf bonnen per deelnemende handelaar aankopen. Per deelnemende handelaar zijn er maximaal 100 bonnen te koop. De stad zal de aankoopbedragen doorstorten aan de deelnemende handelaars (per handelaar dus max. 5.000 euro = 100 bonnen + max. 500 euro bijdrage vanwege de stad).

– Elke bon is alleen geldig bij de handelaar die bij aankoop van de bon werd aangeduid. De lijst van de deelnemende handelaars (alsook hun saldo van bonnen die nog beschikbaar zijn) zal kunnen geraadpleegd worden op voornoemde website van de stad.

– De bonnen kunnen niet ingeruild worden voor geld. Ongebruikte bonnen worden niet terugbetaald. De bonnen zijn wel overdraagbaar.

– Handelaars kunnen zich, ook via voornoemde website van de stad, vanaf heden en bij voorkeur vóór 15 mei inschrijven voor deelname aan de actie (warenhuizen zijn uitgesloten).