Moederdag in woonzorgcentrum Najaarszon in Brakel

Moederdag in woonzorgcentrum Najaarszon in Brakel
Al acht weken mogen bewoners van woonzorgcentra geen bezoek ontvangen. Vanaf dag één heeft Najaarszon zich ingezet om de contacten tussen bewoner en familie/vrienden te onderhouden vertelt Lies Witteman — directeur van het Woonzorgcentrum Najaarszon in Brakel
Lies Witteman: “ Wij maken extra tijd vrij om langs te gaan bij de bewoners om samen te telefoneren. Er werden ook extra tablets aangekocht om samen met de mensen te videochatten. Daarnaast werd er een ruimte ingericht in de inkom, waar bewoner en familie elkaar kunnen zien en spreken zonder fysiek contact. We bellen veel sneller en vaker naar de familie, we sturen eens een foto door van de bewoner of tonen foto’s van de familie, zodat de verbondenheid blijft.

Voor elke situatie proberen we een oplossing te zoeken. Zo zijn er al verschillende verjaardagen gevierd aan de inkomruimte. De familie zit aan de buitenkant van de (gesloten) schuifdeuren en de bewoner aan de binnenkant.

Voor moederdag zijn we weer op zoek gegaan naar een creatief alternatief. We hebben moeder-dag uitgebreid naar moeder-week. Op die manier konden we gespreid de familie op bezoek laten komen bij hun moeder en kon de social distancing gegarandeerd blijven. De moeders zitten aan de binnenkant van de raampartij en de kinderen aan de buitenkant. Ze kunnen gezellig samenzijn en koffie drinken. Alles werd aangekleed in het thema, ook de ramen. De familie kan met post-its boodschappen op het raam plakken voor hun moeder. Zo waren er verschillend emomenten voorzien op donderdag en vrijdag.

Onze bewoners krijgen allemaal een bloemetje voor moederdag, maar dit zorgt toch voor een mooi extraatje in deze moeilijke tijd. We hebben al hartverwarmende taferelen gezien deze week.”

Zo nam Karel De Clercq contact met Simonne Vonk, De Temmerman Anne met Rokegem Simonne, Katthy Henau met De Vos Georgette, Martine Ribbens met M. Ponchaut, Van Assche Marleen met De Smet Andrea. Kortom allemaal fijne ontmoetingen als we deze uitzonderlijke tijden in acht nemen.

Woonzorgcentrum is gepaard gebleven van covid-19
Lies Witteman: “Ons WZC is gelukkig gespaard gebleven van covid-19 wat toch een serieuze opsteker is. Uiteraard moeten we dit zo trachten te houden wat het welzijn van de bewoners bevorderd.”