Openbare vuilbakken, blijkbaar zeer moeilijk om op tijd te ledigen

De openbare vuilbakken worden ook in Zottegem drastisch beperkt in aantal, maar dan nog blijkt het zeer moeilijk om ze naar behoren te onderhouden. Buurtbewoners uit Sint-Maria-Oudenhove luiden de alarmbel.

“Ons mooi dorpsplein in Oudenhove opnieuw ontsierd door een overvolle vuilbak”, klinkt het bij de buurtbewoners. Anderen pleiten voor een extra vuilbak. Want inderdaad, niemand kan zich van de indruk ontdoen dat openbare vuilnisbakken zeldzaam zijn geworden. T é zeldzaam misschien. “Heb er gisteren ook een foto (zie hieronder) van genomen… schandalig gewoon”, klinkt het bij een andere buurtbewoner. De kritiek van de buurtbewoners is ook schepen Leen Goossens (CD&V), die vlakbij woont, niet ontgaan. Zij wil voor een oplossing zorgen. “We gaan met de stadsdiensten een extra ophaling voorzien”, aldus Goossens.