Vishandel Janssens blij met heropening markt Scheldewindeke

Veel lof voor gemeentebestuur

Vishandel Janssens, sterkhouder markt Scheldewindeke, is opgetogen dat het college van burgemeester en schepenen   de verantwoordelijkheid nam om de wekelijkse markt in Scheldewindeke met ingang van woensdag 13 mei opnieuw te heropenen. Goed nieuws voor de marktfanaten, ook in Gijzenzele kan je op maandag 11 mei de markt opnieuw bezoeken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Zaakvoerder Vishandel Janssens: ‘Beste Johan, bedankt om voor ons andermaal in de bres te springen en het voortouw te nemen bij het heropenen van de markt. Zo je niet beter in Brussel zetelen? We zouden tenminste iemand met veel gezond verstand op de juiste plaats hebben. Hartelijk dank aan het voltallig schepencollege dat in Oosterzele de markt blijft steunen’. Vishandel Janssens uit Oostende is al decennia lang een vaste waarde op de markt in Scheldewindeke. Zowat alle Oosterzelenaars frequenteren het viskraam. De Vishandel is naast Scheldewindeke ook te vinden op de markten in Roeselare, Eeklo en Gent. Er is heel wat aanbod van verse Noordzeevis, salades, bereidingen,…
Het college van burgemeester en schepenen wachtte niet op de nieuwe richtlijnen van de Veiligheidsraad, en vindt dat de markten in Gijzenzele en Scheldewindeke noodzakelijk zijn in het kader van de voedselbevoorrading. De gemeente gaat uiteraard zorgen voor een veilige omgeving, en gemeentediensten gaan zorgen dat alle ‘coronaregels’ nageleefd worden, de gezondheid voor de marktkramers én marktbezoekers gaat voor alles. Volg alsjeblieft de voorzorgsmaatregelen op. Werk mee!     Reporter 17