IVV Sint-Vincentius en De Bron Zottegem werken samen rond Start 2 Work-project

Van maandag 11 mei tot 19 juni organiseren het IVV Sint-Vincentius campus Zottegem en vzw De Bron Zottegem samen Start 2 Work’, een innovatief project waarbij leren in een real life setting voorop staat.

Dertien laatstejaarsleerlingen uit de studierichting HBO5 van het Instituut voor Verpleegkunde zullen via dit project de kans krijgen om gedurende zes weken autonoom mee te draaien met het zorgteam van Zorghotel De Bron aan de Marie Popelinstraat (op de zorgcampus achter het AZ Sint-Elisabeth). Zo worden deze leerlingen die eind juni afstuderen als verpleegkundige, nog een laatste keer volop voorbereid en klaargestoomd voor hun verdere loopbaan op het echte werkveld.

Net zoals bij het zorgteam van vzw De Bron zal er een interne rolverdeling zijn en wordt er ook een hoofdverpleegkundige aangesteld onder de studenten. Op die manier kunnen deze ervaren welke verantwoordelijkheden gepaard gaan met die functies en leren zij eveneens in teamverband te werken. De studenten zullen naast de zorgtaken ook een actieve rol opnemen bij teamvergaderingen, registraties, zorgplanningen enz., weliswaar altijd onder begeleiding van een vaste medewerker van De Bron. Doorheen het ganse project blijft vzw De Bron overigens eindverantwoordelijke zodat de veiligheid van de bewoners van het zorghotel en de kwaliteit van de zorg verder kunnen gewaarborgd blijven.

Door aan dit ‘Start 2 Work’-project mee te werken en toekomstige verpleegkundigen te ondersteunen en begeleiden, wil vzw De Bron zijn maatschappelijke rol vervullen en tegelijk zal er dankzij deze bijkomende ondersteuning ook meer ruimte zijn om de bewoners nog extra in de watten te leggen.