Gezocht! Vrijwilligers voor begeleiden van kinderen op school.


Geraardsbergen. Vanaf 18 mei starten de scholen terug op. Vele ouders moeten gaan werken. Het lokaal bestuur wil de scholen ondersteunen, maar kan dat niet alleen. Daarvoor is jouw hulp nodig. De stad Geraardsbergen is op zoek naar mensen die interesse hebben om in te staan voor de opvang van kinderen in scholen. Wat betekent dit? Je krijgt een groepje kinderen die je tijdens de dag begeleidt. Spelletjes spelen, toezicht houden, helpen met mogelijk huiswerk zijn een paar voorbeelden van de taken. De school helpt je verder met de invulling van je dag.

Je moet minstens één dag per week beschikbaar zijn en volledige dagen kunnen helpen. De stad Geraardsbergen zorgt ervoor dat je kan helpen in een school in jouw buurt, zodat jij je niet ver hoeft te verplaatsen. Per dag dat je voor de kinderen zorgt, ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Ben je 18 jaar of ouder en heb je een hart voor kinderen? Heb je interesse? Mail naar jeugddienst@geraardsbergen.be of bel naar 054 43 44 06 voor extra informatie. Kandidaten moeten in het bezit zijn van een uittreksel uit het strafregister model 2 (art. 596.2 Sv). In een gesprek wordt nagegaan of kinderopvang iets voor jou is.