GILO en VBS Balegem zijn klaar voor heropstart

Veel blije gezichten

GILO en
VBS Balegem bewezen op vrijdag 15 mei dat ze klaar zijn voor de heropstart op maandag 18 mei. Er kwam heel wat creatief denkwerk aan te pas. En ja, ook wat kopzorgen. De puzzel leggen was niet eenvoudig. En zie, het deed de leerlingen van het eerste, het tweede en zesde leerjaar enorm veel deugd om eindelijk nog eens hun vriendjes, vriendinnetjes en leerkrachten terug te zien. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Klassen werden verdeeld in twee lokalen, zo wordt bijvoorbeeld een klas van 24 leerlingen verdeeld in 2 maal 12 leerlingen. Veiligheid gaat boven alles. Op verschillende tijdstippen is er speeltijd. VBS Balegem gebruikt drie terreinen: speelplaats, sportveld en grasplein Chiro. GILO Balegem heeft de speelplaats in drie vakken verdeeld. In beide scholen zijn de klassen herschikt en worden alle regels nageleefd. Voor de leerkrachten wordt les geven in coronatijden meer dan ooit spannend. Belangrijk dat men opnieuw kon opstarten na acht weken ‘lockdown’. Het leek wel na een lange ‘coronavakantie’ opnieuw een eerste schooldag. GILO en VBS Balegem mogen prat gaan op een goede organisatie. Afstand houden en ontsmetting worden goed gecontroleerd. Een geslaagde algemene repetitie. Veel blije gezichten.           Reporter 17