Oosterzele stelt zijn Openlucht sportterreinen open voor sportclubs

Gemeente Oosterzele beschikt over enkele openlucht sportterreinen aan de site van sporthal De Kluize. Die terreinen wil de Gemeente graag openstellen voor de diverse Oosterzeelse sportclubs, binnen de opgelegde maatregelen in strijd tegen het Corona-virus. Daarbij wordt er voor gezorgd dat er afgebakende terreinen ter beschikking zijn voor groepen tot twintig personen begeleid door een trainer zoals de nationale Veiligheidsraad vooropstelt.

Op die manier wil Gemeente Oosterzele de sportclubs voldoende mogelijkheden bieden om op een veilige manier te kunnen sporten op de gemeentelijke terreinen. Zo wordt er op een centrale plaats gesport waar ook de mogelijkheid is om handen te wassen en te ontsmetten, met mogelijkheid tot bewaren van de nodige afstand.

De sportclubs kunnen daarbij ook de sportmaterialen uit sporthal De Kluize gebruiken. De gemeentelijke medewerkers zorgen ervoor dat de gebruikte materialen gereinigd worden.

Schepen voor Sport Elsy De Wilde: “Op deze manier hoop ik dat het sportleven in Oosterzele op een veilige manier terug op gang zal komen. Onze nieuwe sportpromotor Lieselotte De Wulf staat te popelen om onze sportclubs hierin te begeleiden!”

Sportclubs kunnen hun terrein reserveren via sportdienst@oosterzele.be.