foto melle

Melle bedeelt meer dan 10.000 mondmaskers

Toen bekend werd dat mondmaskers een belangrijke rol gingen spelen in de exitstrategie, besliste het gemeentebestuur van Melle om te investeren in een aankoop van 15.500 herbruikbare mondmaskers. Melle kon hiervoor samenwerken met de gemeente Destelbergen en maakte hiervoor 29.000 euro vrij. De mondmaskers zijn herbruikbaar en kunnen gebruikt worden met filter. Alle mondmaskers zijn per adres verpakt in een enveloppe. Iedereen vanaf het geboortejaar 2008 ontving een exemplaar. Gemeentepersoneel en vrijwilligers stonden in voor de bedeling. In de enveloppe stak ook een handleiding voor correct gebruik van de mondmaskers. Dankzij een vrijwillige naaister die maar liefst 808 mondmaskers naaide kon de gemeente al eerder de scholen voorzien van mondmaskers voor hun personeel in kader van de heropstart. De gemeente ontvangt ook nog filters en mondmaskers van de federale overheid. Momenteel zijn echter nog maar een beperkt deel van de filters aangekomen. Het laatste deel van de levering van de filters wordt verwacht op 29 mei. Wanneer de maskers zullen aankomen, is nog niet bekend. Hopelijk kunnen deze snel samen met de filters aan de bevolking worden bezorgd