Alvast drie maanden ‘drive in’ – evenementen in Zottegem

Dit jaar geen Rock Zottegem en geen Dance D-Vision op de festivalweide aan de Bevegemse Vijvers, maar evenementenhal Sotto’s en de stad Zottegem zorgen voor een alternatief: Drive-In Zottegem.

Drie maanden lang zullen elk weekend, vrijdag, zaterdag en zondag zogenaamde ‘drive-in’ – evenementen georganiseerd worden. Een drive-incinema uiteraard, maar Pieter Lambert van Sotto’s ziet het breder dan dat. “We hebben 7 concepten uitgewerkt. Van een drive-incinema tot drive-indisco of zelfs een drive-intalkshow. De festivalweide aan de Bevegemse Vijvers is groot genoeg voor een paar honderd auto’s op te stallen en dat zorgt ervoor dat we een groot publiek kunnen bereiken. Interessant voor ons, omdat we zo ons materiaal (Lambert bezit met zijn ander bedrijf Photonics grote LED-schermen, red.) kunnen gebruiken en ook onze vaste ploeg medewerkers kunnen inzetten. Daarnaast vinden we het ook gewoon leuk om ervoor te zorgen dat er evenementen kunnen doorgaan in Zottegem en zo toch een deel van ons publiek in de Sotto’s te kunnen bereiken.” Veel van de omkadering van het initiatief zal afhangen van de veiligheidsraad en de eventuele versoepeling van de maatregelen, maar Sotto’s heeft alvast de steun van de stad Zottegem.

“Het zou in elk geval een meerwaarde zijn voor Zottegem”, zeggen schepenen Brecht Cassiman (N-VA, Citymarketing) en Evelien De Both (N-VA, Middenstand). “Alles hangt inderdaad af van de coronamaatregelen maar we willen zeker logistieke steun verlenen waar nodig. Het zou ook fijn zijn om voor een synergie te zorgen met stedelijke activiteiten die anders niet zouden kunnen doorgaan. Het 11 juliconcert van Raymond Van Het Groenenwoud zal meer dan waarschijnlijk niet mogen doorgaan op de markt in Zottegem, maar misschien lukt dat wel als drive-in. We zouden ook lokale handelaars erin kunnen betrekken. Bijvoorbeeld met betrekking tot eten en drinken.”

Voor meer informatie en inschrijvingen, klik op de link hieronder

https://my.sottos.be/register