Meer dan 120 voertuigen in beslag genomen bij onderzoek naar drugssmokkel

Bij de huiszoekingen door de federale politie vanmorgen in Nederbrakel, Steenhuize, Deftinge en Geraardsbergen, lees meer via deze link, werden 6 personen opgepakt en 37 wagens en 87 motorfietsen in beslag genomen. Het gaat om een onderzoek naar drugssmokkel.

Sinds geruime tijd voert de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, onder leiding van de onderzoeksrechter te Oudenaarde, een onderzoek naar internationale drugssmokkel. Vandaag werden er in dat kader acht huiszoekingen uitgevoerd, onder andere in Nederbrakel, Steenhuize, Deftinge en Geraardsbergen. Daarnaast werden er ook kluizen doorzocht bij meerdere banken. Bij deze zoekingen werden 37 auto’s (waaronder luxewagens en oldtimers) en   87 motorfietsen (voornamelijk van het merk Ducati) inbeslaggenomen, alsook andere waardevolle voorwerpen. Er werd bovendien een grote som cash geld in beslag genomen. Tijdens de actie werden in Belgi ë 6 verdachten opgepakt en meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter beslist nog over hun voorleiding en eventuele aanhouding. In het belang van het onderzoek kan er geen verdere informatie gegeven worden.