Illustratieve afbeelding © Pixabay

Politie vuurt schoten af na wilde achtervolging

Vanmorgen werden twee verdachten opgepakt na een wilde achtervolging die startte in de omgeving van de Vijfhuizen in Erpe-Mere. Toen het betrokken voertuig in volle vaart in de richting van een politiepatrouille kwam aangereden, werden door de betrokken agenten enkele schoten afgevuurd. Hierbij werd niemand geraakt. Zowel de bestuurder als de passagier werden uiteindelijk ingerekend. Er werd een grote hoeveelheid drugs in hun bezit aangetroffen.

“Deze ochtend werd een verdacht voertuig opgemerkt in de omgeving van de Vijfhuizen in Erpe-Mere”, doet de politiezone van Erpe-Mere / Lede het relaas. “Een toezichtsploeg volgde het voertuig en trachtte het uit het verkeer te halen. Ondanks talrijke aanmaningen weigerde de bestuurder te stoppen. Het verdachte voertuig probeerde de controle te ontlopen. Na een kilometerslange achtervolging aan torenhoge  snelheden probeerde een 2de patrouille het verdachte voertuig te doen halt houden thv Oordegem. Het verdachte voertuig week niet en reed met volle snelheid verder in de richting van de politiepatrouille. Als gevolg daarvan werden er door de politie enkele schoten afgevuurd. Niemand werd geraakt. Bij de verdere achtervolging werd het voertuig uiteindelijk klemgereden. De bestuurder kon onmiddellijk gevat worden. De passagier zette het op een lopen, maar kon eveneens vrij snel gearresteerd worden. Er werd een grote hoeveelheid drugs in hun bezit gevonden. Zoals de standaardprocedure voorziet, loopt er enerzijds een onderzoek naar de onderliggende feiten en de motieven van de betrokkenen en anderzijds een onderzoek naar het schietincident.”