Grootschalige huiszoekingen in verband met internationale drugshandel

Verschillende mensen zijn aangehouden.


Geraardsbergen/Steenhuize. Naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar internationale drugssmokkel en autozwendel door de Federale Gerechtelijke Politie werden de afgelopen dagen meerdere huiszoekingen uitgevoerd in o.a. Deftinge, Steenhuize, Nederbrakel en Geraardsbergen. Daarbij werden zes verdachten voor verhoor opgepakt. Vandaag gaan de huiszoekingen gewoon verder. De politie krijgt daarbij steun van de DVI — Disaster Victim Identification — en van de Civiele Bescherming. Het huis in Brakel en de vroegere fietsenzaak in Steenhuize van L.V.M. werden doorzocht.

De actie startte gisteren om 5 uur ’s morgens toen de politie met veel machtsvertoon in de locaties van L.V.M. in Brakel, Lierde, Herzele en Geraardsbergen binnenvielen.  L.V.M. was in 2017 slachtoffer van een aanslag en is geen onbekende voor het gerecht, dat hem aan een grootschalige drugshandel linkt. Ook aan de voormalige fietsenspeciaalzaak Best Bikes langs de N8 in Steenhuize viel de politie binnen.

In totaal werden 37 wagens — waaronder oldtimers en luxewagens — 87 motorfietsen en flink wat geld in beslag genomen. In meerdere banken werden kluizen onderzocht. Van de zes personen die voor verhoor werden opgepakt, werden er 2 aangehouden.

Vandaag gaan de huiszoekingen gewoon verder. De politie krijgt daarbij de steun van de DVI — Disaster Victim Identification — en van de Civiele Bescherming. Het huis in Brakel en de vroegere fietsenzaak in Steenhuize van L.V.M. werden doorzocht. Uit goede bron werd vernomen dat de huiszoekingen heel grondig verlopen. ‘Iedere steen in de panden wordt bij wijze van spreken omgekeerd. De speurders zijn op zoek naar mogelijks verborgen plaatsen waar drugs en andere zaken liggen opgeslagen. Gevreesd wordt dat er misschien ook wel explosieven aanwezig zijn’, laat een buurman ons weten.

Julien Borremans