SP.A vraagt stad Zottegem om budget voedselpakketten te verhogen

Oppositiepartij SP.A pleit gezien de coronacrisis en de gevolgen voor de meest kwestbaren in Zottegem voor een verhoging van het budget dat de stad Zottegem voorziet voor noodhulppakketten.

De noodhulppakketten werden enkele jaren geleden in het leven geroepen door het OCMW van Zottegem. Vooral omdat vzw Lichtpunt, dat in Zottegem instaat voor voedselbedeling aan hulpbehoevenden, kampte met plaatsgebrek. Sedert vorig jaar wordt ook samengewerkt met Colruyt, waar kwetsbare groepen via een aankoopkaart van 20 euro per maand boodschappen kunnen doen

“De huidige crisis die de vraag naar voedselpakketten en de druk op de voedselbedeling alleen maar doet stijgen, dwingt ons er echter toe om verdere maatregelen te nemen”, vindt SP.A-gemeenteraadslid Louie Van Rijsselberge. “We mogen als stad niet tolereren dat personen en gezinnen in een kwetsbare positie honger gaan lijden door deze crisis en moeten deze maatregel dan ook uitbreiden. Sp.a stelt voor om het basisbudget van 20 euro te verdubbelen naar 40 euro zolang de corona-crisis ons land blijft teisteren. De komende maanden zullen we de economische gevolgen van corona steeds beter gaan voelen en zal dat ook heel wat inkomensverlies gaan betekenen. Ook voor mensen die het al moeilijk hadden. Als stad moeten we dus onze verantwoordelijkheid nemen en er mee voor zorgen dat iedereen voor zichzelf en zijn kinderen genoeg eten op het bord kan krijgen. Enkel met solidariteit kunnen we dit overwinnen.”