Egbert Lachaert met Dyllis De Pessemier, voorzitster van Jong Open VLD Zottegem

Vlaamse liberalen kiezen Merelbekenaar Egbert Lachaert tot nieuwe voorzitter. Brakelaar Alexander De Croo eerste ondervoorzitter

Merelbekenaar Egbert Lachaert werd vandaag door de leden van Open VLD verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse liberalen.

De 55.000 leden van Open VLD konden tot vandaag 12 uur hun stem uitbrengen. 16.128 leden brachten een geldige stem uit. Van de vier kandidaten om Gwendolyn Rutten op te volgen als voorzitter behaalde Lachaert 9.784 stemmen of 61,03 procent. De andere kandidaten: Bart Tommelein 4.768 stemmen of 29,74 procent, Els Ampe 1.172 stemmen of 7,31 procent en Stefaan Nuytten 307 stemmen of 1,92 procent.

Brakelaar Alexander De Croo behaalde met meer dan 12.000 stemmen, evenveel als Bart Somers en Gwendolyn Rutten, samen, het hoogst aantal stemmen voor het partijbestuur en wordt zo de eerste ondervoorzitter van Open VLD.