Beperkte markt vanaf 26 mei op Centrumlaan

Dinsdag 26 mei kan onze markt eindelijk opnieuw van start gaan. Jammer genoeg niet in de gewone opstelling, want dat laat de veiligheidsraad niet toe. De markt zal plaatsvinden op de Centrumlaan (tussen rond punt en kruispunt Oudstrijdersplein-Marktstraat), met maximum 50 kramen (meer is niet toegelaten), en 1 in- en uitgang. We starten een roulatiesysteem, waardoor marktkramers om de 3 weken een standplaats hebben. De markt betreden doe je via de kant Vuurkruisersstraat (aan het rondpunt), iedereen verlaat de markt aan het Oudstrijdersplein. Het aantal toegestane bezoekers is beperkt tot 1 bezoeker per 1,5 lopende aan het kraam (260 bezoekers). Via een systeem met jetons bij het betreden en verlaten van de markt, kunnen we het aantal bezoekers bijhouden. Bij de stewards aan de in- en uitgangen zullen bezoekers hun handen kunnen ontsmetten. Zij letten er op dat iedereen de juiste looprichting volgt en een mondmasker draagt.

Ook de marktkramers moeten een aantal voorschriften volgen. Zo moeten ook zij een mondmasker dragen, en ontsmettingsgel voorzien aan hun kramen.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “Wij vonden het heel belangrijk om toch aan al onze marktkramers een plaats te bieden, en hadden al heel veel tijd gestoken in de voorbereiding van het scenario van een volledige markt met 3 marktdelen. Het uitgewerkte scenario van een volwaardige markt met alle marktkramen, werd uiteindelijk door de gouverneur niet toegestaan. Het negatieve advies was voor ons een absolute domper. Niet enkel voor het vele werk dat de stadsdiensten al staken in de voorbereiding, maar ook voor de marktkramers, die nu in een 3-wekelijks rotatiesysteem moeten werken.”

Mondmasker verplicht

Om de markt zo veilig mogelijk te laten doorgaan, zowel voor de bezoekers als voor de marktkramers, moeten er een aantal afspraken gevolgd worden:

  • Mondmasker verplicht
  • Volg de looprichting
  • Hou afstand
  • Te lange wachtrij? Kom later terug!
  • Geen funshoppen

Praktische informatie

  • Dinsdagmarkt op Centrumlaan, voorkant Ninia Shoppingcenter
  • Ingang: kant Vuurkruisersstraat/Bevrijdingslaan, uitgang: kant Oudstrijdersplein
  • Openingsuren: 8 uur – 12.30 uur
  • Mondmasker verplicht!

 Burgemeester Tania De Jonge: “Geen markt was geen optie, daarom werkten we dan toch nog een nieuw scenario uit, met een veel kleinere markt (max. 50 kramen) op de Centrumlaan. Ideaal is dit voor ons zeker niet, maar zo komen we toch nog een beetje tegemoet aan de vraag. Veiligheid blijft uiteraard prioritair. Aan de ingang zullen stewards staan die je wegwijs kunnen maken in de nieuwe opstelling en looprichting. Je zal er ook je handen kunnen ontsmetten bij het betreden van de markt. Wij vragen om zeker hun aanwijzingen te volgen.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X