Oosterzele zoekt vrijwilligers

Bedeling mondmaskers

Gemeente Oosterzele verwacht de levering van mondmaskers voor zijn inwoners vanaf 12 jaar op maandag 25 mei a.s. Onze medewerkers zorgden al voor een heel pak voorbereidingen zodat iedere inwoner zijn/haar mondmasker zo snel mogelijk kan ontvangen’, bericht het gemeentebestuur.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Om daarbij te helpen, is de gemeente nog op zoek naar vrijwillige handen die op dinsdag 26 mei vanaf 9 uur willen helpen met het vullen van de omslagen. Daarnaast zoeken we ook nog vrijwilligers die vanaf woensdag 27 mei de pakketjes willen bedelen in alle Oosterzeelse brievenbussen. Wie wil meehelpen, kan dat laten weten via info@oosterzele.be. Het pakket dat je via de Gemeente zal ontvangen, bevat een gratis mondmasker per inwoner vanaf 12 jaar en twee filters van de federale overheid om in het mondmasker te stoppen. De bedeling van de pakketten wordt gepland volgens de aanlevering van de materialen.Filip Michiels meldt dat Open Vld plus zal blijven meewerken aan de aanpak rond Corona en steunt de oproep naar vrijwilligers om te helpen bij de bedeling van de mondmaskers.

Gratis

‘Opgelet: het pakket dat je zal ontvangen, is volledig gratis. De mensen die de pakketten bedelen, komen ook niet bij je thuis binnen. Blijf dus alert voor eventuele andere personen die zogezegd namens de Gemeente zouden langskomen, bij je binnen willen of geld vragen’, klinkt het bij het gemeentebestuur Oosterzele.   Reporter 17