Redt Zottegems Zomerdorp corona-zomer 2020?

Ook Geert De Clercq (voorzitter Open VLD Zottegem) ondervindt als ervaren ondernemer de nefaste gevolgen van de corona-crisis. Zijn horeca-hart bloedt omwille van het feit dat deze sector keihard getroffen wordt. De verplichte sluiting en het niet doorgaan van verscheidene evenementen zoals de Sinksenkermis, de braderie, de Egmonttasting, het EK voetbal, … zijn ware aderlatingen voor de lokale horeca en middenstand. Zelfs wanneer de horeca binnenkort opnieuw de deuren mag openen stelt hij zich de vraag of dit voor velen op een rendabele manier zal kunnen gebeuren.

Om deze getroffen sector extra kansen te bieden zocht Geert een oplossing. Hierbij dacht hij aan Tom Devenijn, Jelena Soldo en Pieter Borremans, samen één van de drijvende krachten achter o.a. de Zottegemse kerstmarkt en de uitbaters van de concessie van het EK voetbal op onze Markt. Zijn telefoontje was voor hen de trigger om de koppen bij elkaar te steken en een plan uit te werken.

Zo willen zij een hele zomer lang de weide naast het Park Van Egmont omtoveren tot een gezellig zomerdorp waarbij het in een groen kader aangenaam vertoeven is voor zowel jong als oud, met aandacht voor ieders veiligheid.

Zij willen de mensen in eigen stad een vakantiegevoel laten ervaren. Ze zetten in op een samenwerking tussen de lokale horeca en middenstand die moet zorgen voor amusement voor jong en oud: een kidscorner, “The Voice Kids Zottegem”, een parkbraderie, een modeshow, een foodtasting, een missverkiezing, … afhankelijk van de maatregelen van de overheid hebben ze een tiental concepten in gedachten.

In het zomerdorp van meer dan 1500m ² is er voldoende ruimte om op een veilige manier geïnteresseerde caf és en restaurants aan bod te laten komen.  

Er is een centrale polyvalente ruimte voorzien om culturele en recreatieve activiteiten te laten doorgaan.

De buurtbewoners kunnen op hun beide oren slapen: het is niet de bedoeling om er een openluchtdancing van te maken. Ze mikken op een zittend concept met een verplicht sluitingsuur en met respect voor de rust van de omwonenden.

Ze hebben een afspraak met Burgemeester Jenne De Potter om deze plannen verder toe te lichten. Ze hopen dat de stad hieraan een positief gevolg geeft om zo de lokale horeca en middenstand nieuwe perspectieven en kansen te bieden in deze onzekere tijden.