Wat met Zottegemse sport- en danskampen?

Open VLD gemeenteraadslid Sven Mornie roept op om snel duidelijkheid te verschaffen over het al dan niet doorgaan van de sport- en danskampen in Zottegem.

“Vooreerst wil ik de de Zottegemse jeugddienst en de animatoren bedanken voor hun inzet tijdens de coronaperiode”, aldus Mornie die zelf lang monitor was bij Speelpleinwerking ’t Hemelrijk. “Want ze hebben alles in het werk gesteld om de kinderen te animeren toen we in ons kot moesten blijven. Speelpleinchallenges, knutselopdrachten, fotomateriaal uit de oude doos, … alle registers werden opengetrokken om de speelkriebels bij de Zottegemse kinderen levendig te houden. Gelukkig kregen we vrijdag 22 mei 2020 goed nieuws. Het overlegcomit é besliste dat zomerkampen en andere jeugdactiviteiten waaronder de speelpleinwerking deze zomer onder strikte voorwaarden toegelaten zijn. Daarnaast mogen, vanaf woensdag 27 mei 2020, ook speeltuintjes weer open op voorwaarde dat de volwassenen die de kinderen begeleiden, de afstandsregels respecteren. Onze speelpleinzomer zal er enigszins anders uitzien maar daarom niet minder fantastisch. Ik heb het volste vertrouwen in onze jeugddienst en onze animatoren en ik ben er zeker en vast van overtuigd dat ze achter de schermen al druk bezig zijn aan de voorbereidingen van een ongeziene speelpleinzomer 2020 met aangepaste animatie en knotsgekke spelactiviteiten.

“Over de sportkampen of danskampen voor deze zomer is er echter tot nu toe nog geen duidelijkheid. Dat vind ik jammer”, gaat Mornie verder. “Ik hoop ook op een positief verhaal voor die tak van vrijetijdsbesteding voor onze jongeren deze zomer. Het stadsbestuur roep ik ondertussen op om snel werk te maken van een degelijk én haalbaar scenario voor alle zomeractiviteiten voor onze Zottegemse jeugd en die van onze speelpleinwerking in het bijzonder. En om de ouders en de kinderen snel op de hoogte te brengen én duidelijk naar hen te communiceren.