©Sophie Richez - Groen Ninove vlnr Jordy De Dobbeleer, Wouter Vande Winkel, Yves De Roder en Annelies Lievens

Groen Ninove distantieert zich van uitspraken Joachim De Maeseneer op Facebook. Joachim De Maeseneer kwam met een tegenreactie.

Gisterenavond postte Joachim De Maeseneer, oud-lid en oud-kandidaat Groen Ninove, een bericht op Facebook over de Forza Ninove folder. Groen Ninove wenst verder geen commentaar te bezorgen, ze voelen zich, gezien de gescheiden wegen, niet geroepen om hem te verdedigen. Jordy De Dobbeleer wou wel het volgende kwijt over deze post.

“Het standpunt van Joachim De Maeseneer over de Forza-folder waarbij klanten bij afgifte van een bon in Ninoofse handelzaken flessen schuimwijn kunnen winnen en die handelaars in één beweging voor nazi-sympathisant verdenkt, onderschrijft Groen Ninove absoluut NIET. Joachim is al enige tijd geen lid meer van onze partij en is niet meer bij de werking betrokken sedert de lokale verkiezingen van oktober 2018. Onze wegen zijn dus al even gescheiden. Zijn meningen, zijn manier van werken en zijn vorm van communiceren zijn niet de onze. ”

 

©Nuus – Printscreen Facebookpost van Joachim De Maeseneer over de Forza Ninove folder

Tegenreactie van Joachim De Maeseneer

“Groen Ninove gaat erg gemoedelijk om met Vlaams Belang en behandeld hen als een normale partij en daar had ik het erg moeilijk mee. Dat is een van de meerdere redenen waarom onze wegen gescheiden zijn. Daarnaast ook o.a. omdat ze in 8 jaar dat ze mee aan de macht zijn nauwelijks iets hebben gedaan voor de natuur, dieren en de mobiliteit van de zwakke weggebruikers.” vertelde Joachim De Maeseneer