©Nuus - Printscreen Facebookpost van Joachim De Maeseneer over de Forza Ninove folder

Joachim De Maeseneer verdenkt horecazaken van nazisympathie ën na het lezen van een Forza Ninove folder

“De Corona-crisis en de maatregelen die eruit voortvloeien hebben een dramatisch effect op onze economie. E én van die sectoren die zeer zware klappen krijgt is de horeca. Het is ook de sector die het langst zal moeten wachten om opnieuw te mogen opstarten. Caf és zullen nog een hele tijd dicht moeten blijven. Restaurants, traiteurdiensten, frituren, broodjeszaken, enz.. moeten trachten te overleven met afhaalmaaltijden of aan-huis-leveringen. Voor hen is het nu dikwijls een kwestie van overleven.

Forza Ninove nam dan ook het initiatief om een campagne uit te werken om de Ninoofse horeca te steunen. Zij doet hiermee een warme oproep om deze Ninoofse handelaars zoveel mogelijk te helpen om deze crisis te overleven door een beroep te doen op hun diensten. In de folder die werd verspreid vindt u de gegevens van het grootste deel van de betrokken Ninoofse handelaars met hun contactgegevens (adres, telefoonnummer, website, Facebookpagina). Er werd trouwens ook een aparte pagina op de website van Forza Ninove voorzien en er loopt een betaalde advertentie op Facebook.

Alle handelaars werden persoonlijk gecontacteerd voor deze actie. De insinuatie van Joachim dat handelaars ongevraagd in de folder en op de website staan, is pure onzin. Noch op de folder, noch op de websitepagina zal je het logo van Forza Ninove terugvinden. Het gaat hier immers om een neutraal initiatief dat er erop gericht is om deze sector te ondersteunen. Elke handelaar die afhaalmaaltijden verzorgt werd gecontacteerd, los van welke politieke voorkeur dan ook.

Dat Joachim De Maeseneer deze handelaars, die nu aan het vechten zijn om hun zaak deze crisis te kunnen laten overleven, bestempelt als Nazi’s is onaanvaardbaar. Deze mensen verdienen nu juist onze steun in plaats van het voorwerp uit te maken van politieke spelletjes. Wij laten ons echter niet uit ons lood slaan door een dergelijke wansmakelijke politieke hetze en blijven onverkort de Ninoofse horeca steunen. Wij zij verdienen beter dan bestempelt te worden als Nazi.” vertelde Guy D’Haeseleer aan onze redactie

Hier kunt u de tegenreactie lezen van Joachim De Masseneer en een reactie van Groen Ninove.