Mondmaskers uitgestald.

Laatste bedeling mondmaskers volop aan de gang in Lierde.

Raar maar waar: de eersten zullen de laatsten zijn.

Op de virtuele gemeenteraad van 27 april 2020 deelde burgemeester Soetens mee dat er voor gans de Lierdese bevolking mondmasker besteld waren dewelke medio mei zouden bedeeld worden.

Daar de levering in drie fasen zou verlopen werd er beslist dat de bedeling per straat zou gebeuren. Een onschuldige hand trok de letter K uit de alfabettrommel waardoor de verdeling startte op Kakebeke, Kapellestraat, Kardinaalshoek enzovoort.

Wie gisteren de digitale gemeenteraad volgde kwam echter aan de weet dat het eigenlijk niet de letter K maar wel de letter H was die als eerste uit de bus kwam. De Hoogstraat diende dus als eerste bedeeld te worden doch burgemeester Jurgen Soetens vond dat niet kunnen omdat dit nu juist de straat is waar hij woont. Om alle achterklap te vermijden diende de onschuldige hand dus een andere letter te trekken. Het is raar maar waar: in Lierde zullen de eersten de laatsten zijn. Toch zeker als ze in de Hoogstraat wonen.

Maar alle gekheid op een stokje, de gemeente hield zich aan de vooropgestelde termijn en dit weekend werd de laatste lading mondmaskers en bijhorende filters geleverd. Deze week zullen dus alle resterende straten hun mondmaskers en filters ontvangen.

Een welgemeende dank dus aan burgemeester Jurgen Soetens en het gemeentebestuur maar zeker ook aan het gemeentepersoneel dat voor de bedeling instond.

bedeling mondmaskers Lierde
Mondmaskerbedeling in de Hoogstraat te Lierde. Bedankt gemeentepersoneel.