Nieuw opgerichte voetbalvereniging : RR Breivelde-Zottegem

Zottegem is een voetbalvereniging rijker. RR Breivelde Zottegem.

De ploeg wil een statement maken door als mogelijk eerste non-profit club/vereniging te starten in 4de provinciale.

“De gouden jaren waarbij volwassen voetbalspelers in de lagere provinciale reeksen hopen geld verdienen zijn voorbij. Onze nieuwe opgerichte voetbalvereniging wil een statement maken door als mogelijk eerste non-profit club/vereniging te starten in 4de provinciale. Geen enkel lid in onze vereniging zal een vergoeding ontvangen voor zijn geleverde prestaties. Toch is het belangrijk dat we voldoende aandacht besteden aan het verwerven van inkomsten om onze kosten te dekken. Daarnaast willen we als vereniging nog unieker worden door opbrengsten te schenken aan het goede doel. Concreet wil dit zeggen dat een deel van onze sponsoring rechtstreeks naar een goed doel zal gaan!”  laat Wouter Moreels van RR Breivelde-Zottegem ons weten.

De club wil door middel van de voetbalsport iedereen uit Zottegem en nabije omgeving een gezonde en kwalitatieve vrijetijdsbesteding aanbieden. De basis hiervoor moet een stevige en goed op elkaar afgestemde organisatie zijn waarbij naast een gezonde voetbalvereniging ook het volkse, familiale karakter en voetbalplezier van de spelers niet uit het oog mag worden verloren. Het streefdoel is een lokaal herenelftal op de been brengen dat bestaat uit minstens 80% Zottegemnaren.

“Wij spelen voor een (lokaal) goed doel! Per gewonnen punt gaat er een bijdrage naar het door ons gekozen goede doel, met sterke verankering in de streek rond Zottegem. De exacte bijdrage per gewonnen punt is afhankelijk voor de totaal verzamelde sponsorbijdrage. Concreet: hoe meer sponsors, hoe groter “onze” bijdrage. We bepalen voor aanvang van de competitie de hoogte van de bijdrage, waar we iedereen op de hoogte van brengen. Op het einde van het seizoen organiseren we een feestelijke avond met bekendmaking van het definitieve bedrag.”