Winkelier beroofd tijdens openingsuren


Geraardsbergen. Vrijdagnamiddag werd in het stadscentrum van Geraardsbergen een uitbater van een winkel van de inhoud van zijn kassa beroofd. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet geweten, maar het zou om een omzet van een dag gaan. De feiten zouden zich omstreeks 14.30 uur hebben voorgedaan. De uitbater was op dat moment achteraan het gebouw. De daders hebben van de afwezigheid gebruik gemaakt om de winkel binnen te dringen en de inhoud van de kassa te stelen. ‘Het ging dus niet om een diefstal op heterdaad’, laat Karolien De Turck van de lokale politie weten.

Volgens andere bronnen zouden de dieven ook van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om in de priv évertrekken boven de winkel binnen te dringen. Ze zouden daar twee gouden ringen hebben gestolen. De uitbater heeft een klacht bij de politie neergelegd. Er loopt een camera- en buurtonderzoek.

Stephan Bourlau (Het alternatief) betreurt het voorval en roept op tot grotere waakzaamheid. ‘De handelaars hebben er met het coronavirus een moeilijke periode opzitten en dan krijgen ze nog een diefstal te verwerken. Het is niet de eerste keer dat een handelaar wordt belaagd. De stad Geraardsbergen zal extra maatregelen moeten nemen om de veiligheid en de integriteit van de winkeliers in de binnenstad te garanderen.’

Julien Borremans