‘Open”stads”dagen’ en ‘winkelhieren’ ter ondersteuning van het stadscentrumGeraardsbergen. Om de winkeluitbaters en de zelfstandigen in het centrum van de stad er weer bovenop te helpen, stelt gemeenteraadslid Jimmy Colman (Open Vld) voor om ‘open”stads”dagen te organiseren. Bekijk het als ‘een braderie meets “hapje tapje”’, een combinatie van het verkopen van handelswaren en het aanbieden van een hapje, drankje.

‘Aangezien we deze zomer zullen genoodzaakt zijn om onze reisplannen naar het buitenland op te doeken, leek het me opportuun om onze stad in de kijker te zetten, door bijvoorbeeld handelaars, verenigingen en horeca-uitbaters te betrekken bij een soort van open”stads”dagen, dit tijdens een zaterdag of een zondag tijdens deze zomervakantie, gaande van het Stationsplein, Adamstraat, Oudenaardsestraat, Lessensestraat, Grote Straat, Brugstraat tot onze Markt),’ stelt Jimmy Coleman voor.

De bedoeling van Coleman is om samen met de cultuur- en sportverenigingen de troeven van deze stad in de kijker te zetten. ‘We zouden tevens de jeugdraad kunnen inschakelen om straatspelletjes voor kinderen te organiseren op verschillende plaatsen in onze binnenstad’, aangevuld met dans en muziek. Jimmy Colman stelt ook voor om de binnenstad maximaal tweemaal verkeersvrij te maken, ‘wat tevens een opsteker voor het milieu is.’

‘Uiteraard is het advies van de Veiligheidsraad hierin cruciaal en besef ik dat het wachten op de versoepeling van belangrijke maatregelen en specifiek deze inzake het organiseren van lokale evenementen moeten worden afgewacht.’

Julien Borremans