Dyllis De Pessemier van Open VLD Zottegem vraagt een terrasplan voor de heropstart van de horeca

Dyllis De Pessemier van Open VLD Zottegem vraagt het stadsbestuur een terrasplan uit te werken voor de heropstart van de horeca.

“De heropstart van de horeca zit er aan te komen. In het exitplan staat te lezen dat klanten binne 1,5 meter en buiten 1 meter uit elkaar zullen moeten zitten. Verschillende steden, waaronder bijvoorbeeld Kortrijk, zijn bezig met de uitrol van een plan voor de uitbreiding van de terrassen in overeenstemming met de coronamaatregelen.

Wij, van Open VLD Zottegem, hopen dat ook ons stadsbestuur werk zal maken van een dergelijk plan. Hierbij moet er uiteraard rekening gehouden worden met de mobiliteit, parkeergelegenheid en de wekelijkse markt. Desalniettemin, verdient onze lokale horeca de nodige steun bij de heropstart! Het lijkt ons, gezien het exitpan, dan ook cruciaal dat de uitbreiding van de terrassen bekeken wordt. Er moet zowel gekeken worden naar een uitbreiding van de reeds bestaande terrassen als naar het vestigen van nieuwe bij caf és en restaurants die er voorheen geen hadden”, klinkt het bij de Zottegemse liberalen.

“Voor het centrum van Zottegem zijn er zeker uitbreidingsmogelijkheden op de Markt, de Zavel, in de Hospitaalstraat, Vestenstraat, op het Stationsplein, in de Arthur Scheirisstraat, alsook op bepaalde delen van de parking van de Heldenlaan. Uiteraard gebeurt een uittekening van een dergelijk plan bij voorkeur in overleg met de lokale horeca-uitbaters; er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met een online aanvraagformulier”, stelt Dyllis De Pessemier voor.

“We willen er verder ook uitdrukkelijk op wijzen dat dit niet enkel voor het centrum, maar zeker ook voor de deelgemeenten moet worden bekeken. Ook daar zijn namelijk heel wat horeca-zaken gevestigd en deze mogen natuurlijk niet vergeten worden.

Wij hopen dat onze vraag, maar ook die van de lokale horeca-uitbaters, gehoor krijgt. De corona-crisis hakt in onze lokale economie en juist daarom is zo’n uitbreidingsplan voor de heropstart van de horeca cruciaal.”

Jan De Maesschalck, gemeenteraadslid voor Open VLD, ondersteunt dit voorstel en ziet nog een opportuniteit voor de toekomst. “De laatste jaren zijn er op de Zavel een aantal horeca-zaken bijgekomen. Ik was al enige tijd bezig met het bekijken van mogelijkheden tot het installeren van terrassen voor deze zaken. In deze crisisperiode is dit uiteraard een must, maar ik hoop dat dit op de Zavel meer dan een tijdelijke opstelling wordt. Ik zal op de volgende gemeenteraad dan ook aan het stadsbestuur vragen om deze optie te bekijken.”