Klas 5 van de gemeentelijke Basisschool Klavertje Vier uit Brakel-Parike wint Sterrenklas 2020!

Van de meer dan honderd klassen uit het basisonderwijs die deelnamen aan de wedstrijd, werd deze klas uitgeroepen tot winnaar voor de provincie Oost-Vlaanderen. Zij winnen een verrassingspakket!
Sterrenklas 2020 is een online Europawedstrijd mee georganiseerd door Europa Direct Oost-Vlaanderen
“We wensen alle leerlingen van klas 5 en ook Juf Stefanie een dikke proficiat met hun overwinning! Zelfs in deze uitzonderlijke tijden waren zij enthousiast om de oefeningen tot een goed einde te brengen. Uiteraard ook een pluim voor alle andere deelnemende klassen vertelt gedeputeerde Riet Gillis (Groen), bevoegd voor Europese projecten.
Via de website wordsterrenklas.be gingen leerlingen zelfstandig aan de slag met filmpjes en online oefeningen over de Europese Unie. (Een getekende) Charles Michel leidde hen als kersvers voorzitter van de Europese Raad doorheen de oefeningen.
Voor leerkrachten bleek deze online Europa-wedstrijd een prima oefening om in tijden van corona mee te geven aan hun leerlingen. Meer dan 100 klassen uit de derde graad basisonderwijs in Vlaanderen speelden enthousiast mee. De Kahoot-quiz werd ruim 8200 keer ingevuld.
Sterrenklas 2020
Sterrenklas is een jaarlijks initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.