Stad Geraardsbergen verspreidt infomap met reclame voor het openluchtzwembad ‘den dok’

Geert Van Damme vraagt het ontslag van de verantwoordelijke van deze immense flater


Geraardsbergen. De stad Geraardsbergen verspreidt een infomap van de vrijetijdsdiensten met reclame op de kaft voor een zwempartij in het openluchtzwembad aan ‘Den Bleek’, terwijl het stadsbestuur onder luid protest van het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’ het openluchtzwembad wil sluiten.Volgens Geert Van Damme van het actiecomit é is dit een slag in het gezicht van de Geraardsbergenaar. ‘De informatie is niet alleen misleidend, maar bovendien foutief en is niet minder dan een politieke provocatie.’ Van Damme vraagt het ontslag van de verantwoordelijke.

De infomap wordt verspreid aan belangstellenden en omvat informatie over de vrijetijdsdiensten die de stad Geraardsbergen in aanbieding heeft. ‘Bij deze vrijetijdsdiensten die de stad Geraardsbergen aanbiedt, zit blijkbaar ook nog Den Dok’, reageert Geert Van Damme van het actiecomit é ‘Den Dok Blijft’. Op de map staat inderdaad een foto met daarop spelende kinderen in het openluchtzwembad tijdens een heel zomerse dag. ‘Dit is de zoveelste blunder van het stadsbestuur’, reageert Van Damme verbouwereerd. ‘Maandenlang heeft het actiecomit é gewogen op het stadsbestuur om den dok open te houden. Het debat daaromtrent stond hoog op de agenda. Dit is een zeer zware professionele fout en een provocatie… of de stad heeft dan toch nog plannen om den dok te heropenen?’ vraagt Van Damme zich geamuseerd af.

Volgens Van Damme verspreidt de stad Geraardsbergen foute informatie, die aanleiding kan geven tot de nodige commotie. Van Damme vraagt het ontslag van de verantwoordelijke voor deze fout.

Julien Borremans