©Sophie Richez - Graanmarkt Ninove

Stad Ninove werkt aan ondersteuningsplan voor heropstart horeca

Woensdag 3 juni volgt er meer nationale duidelijkheid over de heropstart van de horeca. In tussentijd zat de stad niet stil. De taskforce lokale economie werkt aan een plan voor de ondersteuning van de heropstart, rekening houdend met:

  • het veiligheidsaspect (eigenaars en klanten moeten op een veilige manier op caf é of restaurant kunnen gaan)
  • het mobiliteitsaspect (inname openbaar domein heeft vaak een invloed op de mobiliteit)
  • de verhouding horeca / handelaars (verwachtingen van horeca en handelaars qua inname openbaar domein en bereikbaarheid van de zaak, worden naast elkaar gelegd)
  • de verhouding horeca / buurtbewoners (meer buitenruimte voor horeca heeft ook een (geluids)impact op de buurt)

Vandaag vertrekt er ook een mailing naar de Ninoofse horeca-uitbaters waarin gevraagd wordt naar hun voorstellen en tips. Zodra er meer duidelijkheid is over wat er haalbaar is, koppelen we dat ook nog persoonlijk naar hen terug, zodat elke horeca-eigenaar op de hoogte is.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “We streven er naar een plan op stellen waarin alle verzuchtingen en verplichtingen hun plaats krijgen. Het blijft evenwel van belang dat iedereen zich er van bewust moet zijn dat dit nog geen terugkeer is naar de normale situatie. Toch kijken ook wij uit naar het moment dat Ninovieters opnieuw van bv. een terrasje kunnen genieten!”