Vlaanderen voorziet 87 777,10 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Zwalm.

Er komt Vlaamse steun voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Zwalm.

“Vlaanderen trekt in totaal € 87 miljoen uit en daarvan stroomt er 87 777.10 euro naar Zwalm”, zegt Peter Van Den Haute, schepen van Cultuur en Sport (N-VA), “daar zij we uiteraard heel blij mee. Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen.”
Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) en Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint immers in de lokale verenigingen”, volgens beide ministers, “zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”