Bibliotheek Zottegem heropent op maandag 8 juni

De bibliotheek van Zottegem opent opnieuw zijn deuren op maandag 8 juni. Wie liever gebruik blijft maken van de gratis afhaaldienst kan dat nog steeds. De openingsuren blijven dezelfde als voorheen maar er gelden uiteraard maatregelen.

“Er worden slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten”, licht burgemeester Jenne De Potter (CD&V) toe. “Daarvoor worden winkelmandjes gelegd aan de ingang, en enkel wie een mandje heeft mag binnen. Mandjes worden na elk gebruik ontsmet. Ook alle teruggegeven materialen blijven een paar dagen in aparte bakken vooraleer ze terug in de rekken komen. Bezoekers mogen slechts 30 minuten in de bib aanwezig zijn. De in- en uitgang worden strikt gescheiden: binnenkomen gebeurt langs het leesterras, aan de achterkant van de BIB, waar je verplicht de handen wast en een winkelmandje neemt. Het gebruik van de cataloguspc’s is niet mogelijk en ook het gebruik van de publieke pc’s wordt beperkt.”

“We raden iedereen aan om vooraf thuis opzoekingen te doen of je eigen mobiele telefoon te gebruiken ter plaatse om de catalogus te raadplegen. Jammer genoeg is het doorbladeren van kranten of tijdschriften in het leescaf é voorlopig niet mogelijk. Op je gezellig te nestelen in de bib of het leesterras is het dus nog even wachten. Studenten die een rustig plekje zoeken om te studeren kunnen terecht in de Bevegemse Vijvers.”

Afhaaldienst

“De afhaaldienst van de bibliotheek draait momenteel op volle toeren en we blijven deze dienst gratis aanbieden”, aldus cultuurschepen Lieselotte De Roover, “Je kan nog steeds materialen via de catalogus reserveren, een afspraak maken en jouw pakketje afhalen dat klaarstaat in de inkomhal van het Egmontkasteel.”

Voor meer informatie, openingsuren en het online raadplegen van de cataloog kan je terecht op de website
van de Bibliotheek: https://zottegem.bibliotheek.be/.