Leegpompen vijver zorgt voor commotie over achtergebleven vissen


Geraardsbergen. Tijdens de renovatie van het Abdijpark wordt de vijver ook aangepakt. De vijver wordt leeggepompt   om het overtollige slib en alle ongewenste objecten te verwijderen. De vijver zal ook een volledig nieuwe look krijgen. Het visbestand werd zo goed mogelijk opgevangen, maar niet alle vissen werden tijdens de waardevolle reddingspoging meegenomen. Sommige vissen bleven achter.   Op de sociale media getuigen mensen dat ze deze morgen met een schepnet zowat 150 vissen van een gewisse dood redden. Dat zorgde voor de nodige commotie. ‘Na het leegtrekken van de vijver laten ze vissen creperen!’ klonk het.   We gingen zelf een kijkje nemen. Heel wat vissen werden meegenomen, slechts enkele werden aan hun lot overgelaten.

Julien Borremans